Ζωή Βλάσση
«Το κουκλοθέατρο αντικειμένων πάει σχολείο»

Στο εργαστήριο αυτό αρχικά θα μάθουμε να φτιάχνουμε και να εμψυχώνουμε κούκλες από αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Στη συνέχεια θα αναζητήσουμε ομαδοσυνεργατικούς τρόπους για να δραματοποίησουμε ιστορίες από την διδακτική ύλη.

Πληροφορίες και κρατήσεις εργαστηρίου: 6977655218

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Zωή Βλάσση: θεατρολόγος/σκηνοθέτης/κουκλοπαίκτρια

Η Ζωή είναι απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης και μεταπτυχιακές σπουδές στην κριτική παιδαγωγική. (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης «Κριτική Παιδαγωγική, Επιστήμες της Αγωγής, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών».)

Έχε ειδικευτεί στο θέατρο κούκλας και το σωματικό θέατρο μαθητεύοντας για πολλά χρόνια δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους: Στάθη Μαρκόπουλο, Gozde Atalay, Rene Baker, Σωτήρη Χατζάκη, Σίμο Κακάλα, Αλεξάνδρα Καζάζου, Michel Ville κ.α.

Έχει παρακολουθήσει ετήσια εκπαίδευση πάνω στην θεωρία συστημάτων (συστημική ψυχοθεραπεία, ομάδα Ροδάκινο) καθώς και μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων art therapy και δεν σταματά να επιμορφώνεται πάνω στην κοινωνική και θεραπευτική διάσταση των παραστατικών τεχνών και την εμψύχωση δημιουργικών ομάδων παιδιών και ενηλίκων. Η πιο πρόσφατη εκπαίδευσή της είναι πάνω στην εμψύχωση ομάδων εφήβων από την εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου κούκλας Firdin Migdin (2008) και της ομάδας θεάτρου αντικειμένων Trabala, του καλλιτεχνικού – εκπαιδευτικού εργαστηρίου, του κοινωνικού συνεταιρισμού ΤΖΕΠΕΤΟ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Ρέθυμνο (2014). Fb: Τζεπέτο Τεχνοχώρος – Geppetto art lab και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κ.Α.Ν.Ο. στην Αθήνα (2021)  https://www.facebook.com/kano.artspace με σκοπό την διεξαγωγή παραστάσεων και  εργαστηρίων καλλιτεχνικής έκφρασης που αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση  των παραστατικών  τεχνών.

Έχει συν-δημιουργήσει έξι έργα σωματικού θεάτρου κούκλας τα οποία έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι χώρες που έχει επισκεφτεί με τις ομάδες και τα έργα τους είναι: Γερμανία, Ισπανία, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αργεντινή, Βραζιλία, Σλοβακία, Γαλλία

Έχει συν δημιουργήσει το κουκλοθεατρικό κομμάτι του γερμανικού ντοκυμαντέρ «Eingebrannt» για την αντίσταση των γυναικών στους Ναζί στη Κρήτη.

Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως θεατρολόγος – δασκάλα θεατρικής αγωγής και έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια παιδαγωγών σε ιδιωτικά ΙΕΚ και στο πρόγραμμα «Παιδαγωγική μέσω της τέχνης» της ομάδας Ροδάκινο. Είναι εισηγήτρια Pilates.