Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2024


Κτήνος είσαι και φαίνεσαι!

Αν νόμιζες πως θα ξεμπέρδευες έτσι εύκολα μαζί μου, είσαι πολύ γελασμένος.
Μου έβαλες την ταμπέλα "κτήνος" για να ρίξεις στάχτη στα μάτια σου, γιατί εσύ είσαι το μεγαλύτερο κτήνος σε αυτόν τον κόσμο.
Με έκλεισες στο κλουβί, με μαστίγωσες για να χορτάσει η κοιλιά σου θεάματα. Μου στέρησες τον ζωτικό μου χώρο, με βασάνισες και θέλεις κι άλλο.
Ξέρω όμως να κάνω υπομονή. Γι' αυτό με φοβάσαι… Και το ξέρεις πως, αργά ή γρήγορα, δεν θα έχεις που να στρέψεις το μαχαίρι και θα το στρέψεις στον εαυτό σου.
Περπατώ στους δρόμους της Αθήνας, με όπλο μου το μοναδικό σου φόβο, τον πολιτισμό!

Ως νέο ΔΣ ευχόμαστε όλα μαζί τα μέλη του συλλόγου μας να βρούμε την χαρά, τον τρόπο και το χρόνο να προωθήσουμε την τέχνη του κουκλοθέατρου όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα.

 

Η Γιγάντια Τίγρη


Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστικό δρώμενο από το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου, UNIMA-ΕΛΛΑΣ.

Το δρώμενο περιλαμβάνει την πορεία μέσα στην πόλη της Αθήνας, μιας μεγάλης κούκλας-τίγρης. Κατασκευάστηκε συλλογικά από τα μέλη της Ένωσής μας, από φυσικά υλικά και την ζωντανεύουν δέκα κουκλοπαίκτες, συνοδεία μουσικών και άλλων φίλων.
Θα ξεκινήσει στις 12.00 π.μ. από την Πλατεία Συντάγματος και θα καταλήξει στην Πλατεία Αυδή. Θα περάσει σταδιακά από τις οδούς Πανεπιστημίου, Πατησίων, Μάρνη, Καρόλου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Δεληγιώργη, Λεωνίδου, Πλατεία Αυδή.
Θα γίνουν στάσεις σε ανοικτά σημεία (Σύνταγμα, Προπύλαια, Πλατεία Παναγούλη, Μουσείο, Πλατεία Αυδή).

Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί την μαγική τέχνη της κούκλας, ακολουθώντας τα βήματα της Γιγάντιας Τίγρης!