Θίασος Κουκλοθεάτρου 3 λαλούν
«Κούκλες γράμματα»

Σε αυτό το εργαστήριο θα φτιάξουμε και θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε σφουγγαρένιες κούκλες που απεικονίζουν γράμματα οποιουδήποτε αλφαβήτου. Με αυτές ο δάσκαλος μπορεί να δημιουργήσει σκετσάκια και ρουτίνες που θα βοηθήσουν τα παιδιά στην κατανόηση της χρήσης του αλφαβήτου και της εκφώνησης του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Πληροφορίες και κρατήσεις εργαστηρίου: 6976827420

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεια σας, είμαστε ο Θωμάς Γκούζιας και η Ελένη Κάντα και αποτελούμε τον πυρήνα του θιάσου κουκλοθεάτρου “3 λαλούν” που από το Φθινόπωρο του 2009 επιδίδεται σε καλλιτεχνικές αλχημείες.
Κύριες δραστηριότητες μας είναι το κουκλοθέατρο, το θέατρο, το θεατρικό παιχνίδι, ο κλόουν, τα παιδικά πάρτυ, οι αφηγήσεις και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Η έμπνευση μας πηγάζει από πολλές και διάφορες πηγές όπως οι τέχνες, οι παραδόσεις όλου του κόσμου, η κωμωδία, η θεραπεία, η φύση και σε μεγάλο βαθμό “ο μαγικός κόσμος των παιδιών”.

Μέσα από τη δουλειά μας αναζητούμε το ειλικρινές μοίρασμα και τη ζωντανή επαφή.

Μαθητεύσαμε και συνεχίζουμε με διάφορους δασκάλους περί κουκλοθεάτρου, θεραπείας, κίνησης, θεατρικού κλόουν, αφήγησης και προφορικής λογοτεχνίας, μουσικής, παραστατικών τεχνών και εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Rene Baker, Frank Soehnloe, Gozde Atalay, Joe Diffienbacher, Στέλιος Πελασγός)

Συνεργαζόμαστε με σχολικές μονάδες σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα ( Ιόνια Νησιά, Θεσσαλία, Μυτιλήνη, Ήπειρος, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη), με φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό και με πολιτιστικούς συλλόγους και ιδρύματα.

Για δύο χρόνια διοργάνωσαμε το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Κέρκυρας

https://www.corfuland.gr/el/politistika/diafores-ekdiloseis/2o-festibal-koyklotheatroy-kerkyras-26-29-07-2012.html

και για επτά χρόνια διοργάνωσαν στην Κέρκυρα την παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου με θιάσους καραγκιόζη, κουκλοθέατρου, και μουσικών σπουδών από το νησί και την υπόλοιπη Ελλάδα

Τα τελευταία 5 χρόνια δίνουμε επίσης παραστάσεις θεατρικού κλόουν με την ομάδα Antidotes για ενήλικο κοινό.