Θέατρο Μαριονέτας Αντάμαπανταχού, Νίκος Τόμπρος
«Τα αντικείμενα ως θεατρικό και εκπαιδευτικό εργαλείο»

Στο εργαστήριο αυτό θα κάνουμε μια μικρή έρευνα πάνω στις θεατρικές δυνατότητες των χρηστικών αντικειμένων.

Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε την τόλμη και την φαντασία του παιδιού με την γνώση και την πειθαρχία του ενήλικα.

Τα αντικείμενα πότε ως σύμβολα και πότε ως κούκλες θα παίξουν ρόλο και θα μεταμορφωθούν μέσα από μια διαδικασία βασισμένη σε τεχνικές κουκλοθεάτρου και μιμικής.

O κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει στην ομάδα τουλάχιστον ένα χρηστικό αντικείμενο της επιλογής του. Χρηστικό αντικείμενο εννοούμε οποιοδήποτε αντικείμενο χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας στο σπίτι ή στην δουλειά μας.

Πληροφορίες και κρατήσεις εργαστηρίου: 6932274208

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου ,κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας.
Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων στην Ελλάδα, και έχει συμμετάσχει σε 40 διεθνή φεστιβάλ σε 17 χώρες στην Ευρώπη, Ν.Αφρική και Ασία.
Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκου.
Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους,σχολεία και διεθνή φεστιβάλ.
Από το 2021 είναι ιδρυτικό μέλος της Κουκλοθεατρικής Κολεκτίβας «ΤΑΡΑΞΑΚΟ»
Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίκτης-κουκλοποιός παρακολούθησε σεμινάρια σωματικoύ θεάτρου, υποκριτικής, χορού, κλόουν και σύγρονου θεάτρου σκιών.
Η Ελένη Παναγιώτου ,επίσης κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός είναι κοινωνική λετουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων,θεατρικό φωτισμό, ζωγραφικής και stop motion animation.