Αγγελική Γουναρίδη
«ΚΟΥ-τι?»

Τι κρύβει μέσα το κουτί;
Τι χρώμα είναι;
Τι τρώει;
ΕΊναι τρομακτικό;
Θα το αφήσουμε να βγει έξω;

Η φαντασία είναι όπλο των παιδιών και εργαλείο των μεγάλων. Το παιχνίδι ταΐζει την φαντασία.

Ας μην την αφήσουμε λοιπόν πεινασμένη αλλά να την ταΐσουμε με νόστιμα παιχνίδια ακόμα και αν καμιά φορά νιώθουμε λιγουλάκι κου-τοί! Ένα βιωματικό εργαστήρι για μεγάλους που δεν φοβούνται να ψάξουν μέσα στο κουτί και να βρουν τον εαυτό τους!

Πληροφορίες και κρατήσεις εργαστηρίου: 6932337032

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αγγελική Γουναρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και από πάντα την γαργάλαγαν οι τέχνες. Αποφοίτησε από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΒΑΚΑΛΟ Bachelor of Arts in Graphic Design. Ταξίδεψε στην Αγγλία και απέκτησε MASTER IN ADVANCED PRACTICE AND THEORIES (ADAPT) από το UNIVERSITY OF DERBY.

Μετά έπεσε στην σούπα του κουκλοθέατρου και παρακολούθησε εργαστήρια µε σηµαντικούς Έλληνες και ξένους δασκάλους. Πήρε υποτροφία για νέους καλλιτέχνες “Pépinièrs Européennes Pour Jeunes Artistes”- artist in context contre l’ exclusion- και συµµετείχε στην οµάδα θεάτρου δρόµου Ublo στο Παρίσι.

Είναι ιδρυτικό µέλος της οµάδας κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραµυθιού Φτουξελευτερία µε παρουσία δέκα χρόνων στην ελληνική κουκλοθεατρική σκηνή. Έχει συνεργαστεί µε πολλές οµάδες κουκλοθεάτρου από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Είναι µέλος του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου UN.I.MA. Ελλάς από το 2003 στο οποίο έχει διατελέσει πρόεδρος.

Έχει συνεργαστεί µε το Ιδρυµα Λασκαρίδη, το Μουσείο Συναισθηµάτων Παιδικής Ηλικίας και την κοινότητα Ατραπος του ΟΚΑΝΑ καθώς και άλλους φορείς. Έχει συµµετάσχει και συνεργαστεί στην διοργάνωση πολλών φεστιβάλ και γιορτών κουκλοθεάτρου σε όλη την Ελλάδα.

Το 2015 δηµιούργησε µαζί µε τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο την οµάδα ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο µε εφτά παραγωγές που ταξίδεψαν στα πέρατα του κόσµου. Από το 2023 ξεκίνησε το προσωπικό της project ΜΑΝΙΒΕΛΑ το οποίο συνεργάζεται µε ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες.

Είναι κουκλοπαίχτρια, σκιωπαίχτρια, κουκλοκατασκευάστρια, εµψυχώτρια, επιµορφώτρια, σχεδιάστρια εκπαιδευτικών προγραµµάτων, designer επιτραπέζιων παιχνιδιών, συγγραφέας παιδικών παραµυθιών και σεναρίων και βασικά αγαπάει της µπουρµπουλήθρες.

Η Αγγελική Γουναρίδη πιστεύει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι που οι κανόνες συνεχώς αλλάζουν.