Ανακοινώσεις - ΝΕΑ
 Η Δανειστική Βιβλιοθήκη 
και η Γραμματεία ψάχνουν νέο σπίτι!!

Πέντε χρόνια κράτησε η ωραία μας βιβλιοθήκη... 

Λίγες μέρες πριν, την ξεσηκώσαμε από τη βάση της στο ΙΜΚ, την πακετάραμε και την βάλαμε στο ψυγείο... μέχρι να βρει νέα στέγη! Είναι η τρίτη βιβλιοθήκη που στήνουμε και ξεστήνουμε από το 1996 που δημιουργήσαμε την πρώτη στο στέκι στου Ζωγράφου (η δεύτερη στο στέκι στους Αγίους Αναργύρους το 2002). Τώρα που τρίτωσε λοιπόν, καιρός είναι να στεριώσει για τα καλά!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ξεπαγώσει σύντομα και μαζί με άλλες δράσεις να βρει νέες συντροφιές και περιπέτειες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 6909934376 και στο e-mail: unimahellas@gmail.com

Μέχρι την επόμενη φορά.... να διαβάζετε γιατί κάνει καλό!!


Η επιστολή διαμαρτυρίας που έκδωσε η ελληνική UNIMA για τους συναδέλφους που συνελήφθησαν στη Μαδρίτη και παραπέμπονται για "διαφήμιση της τρομοκρατίας"!

Το κείμενο θα κατατεθεί στην Ισπανική Πρεσβεία ιδιοκούκλως.
Προς την Κυβέρνηση της Ισπανικής Δημοκρατίας, 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


για την δεύτερη δολοφονία του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Με την παρούσα εκφράζουμε την αγανάκτησή και οργή μας για την σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των δύο συναδέλφων κουκλοπαικτών, Alfonso Lázaro και Raúl García (Títeres desde Abajo) με την κατηγορία της "διαφήμισης της τρομοκρατίας" καθώς και την καταστροφή των κουκλών τους από την αστυνομία της Μαδρίτης.
Πρόκειται για ακραία καταπάτηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης, μια βίαιη και τρομοκρατική ενέργεια, πολύ πιο επικίνδυνη από οποιαδήποτε παράσταση κουκλοθεάτρου και ταυτόχρονα μια γελοία και υποκριτική εκδικητική πράξη από την πλευρά του κράτους απέναντι σε ανθρώπους που μάχονται για την ελευθερία με κούκλες για όπλα!
Η λαϊκή παράδοση των Φασουλήδων (Pulchinella, Punch, Don Christobal, Καραγκιόζης, Don Roberto, Petruska, Kasparek κ.α.), αλλά και ολόκληρη η τέχνη του κουκλοθεάτρου, αποτελεί πανανθρώπινο εργαλείο ενάντια στο φόβο και μέσω του γέλιου και της σάτιρας θεραπεύει τις πληγές της ζωής, το δέος απέναντι σε κάθε λογής εξουσία, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Είναι Τέχνη ενάντια στον Τρόμο!
Δεν είναι τυχαία η μεθόδευση με την οποία οδηγήθηκαν οι συνάδελφοι στη φυλακή: η επίμαχη σκηνή στην οποία χρησιμοποιήθηκε το πλακάτ που έγραφε "GORA ALKA-ETA", δραματουργικά εξυπηρετούσε ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο κατηγορήθηκαν: Δεν "διαφήμιζε την τρομοκρατία", αλλά καταδείκνυε την ενοχοποίηση μέσω πλαστών "στοιχείων" της μάγισσας που αντιστεκόταν! Και να που η πραγματική αστυνομία έσπευσε να τους επιβεβαιώσει...
Ο Ισπανικός λαός στην πρόσφατη ιστορία του έχει πληρώσει με άφθονο αίμα κατακτήσεις και στοιχειώδη δικαιώματα σαν την ελευθερία του λόγου.
Μην δολοφονείτε τον Λόρκα για δεύτερη φορά!
Ενάντια στην λογοκρισία και ποινικοποίηση της καλλιτεχνικής έκφρασης, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και απαιτούμε:
- ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
- ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΛΩΝ ΤΟΥΣ και την ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !