Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2014

Στη Γενική Συνέλευση με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2014, μετά από συζήτηση των περίπου 25-30 μελών που προσήλθαν, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου φέτος θα γίνει με γενικό πρόταγμα τη συνεργατική παραγωγή/δράση και τη συνεύρεση των κουκλοπαικτών μεταξύ τους καθώς και με άτομα ή ομάδες από άλλους (καλλιτεχνικούς ή μη) χώρους. Σκοπός είναι να μην οργανώσουμε άλλο ένα φεστιβάλ έτοιμων παραστάσεων*, αλλά να προκαλέσουμε όσο γίνεται περισσότερο το συγχνοτισμό μεταξύ κουκλοπαικτών και άλλων ανθρώπωνμέσα από συλλογικές δράσεις με διάρκεια (είτε αυτές καταλήξουν σε κάποιο δρώμενο, παιχνίδι, εργαστήριο, ή ότι άλλο προκύψει από τις συνευρέσεις). Μια γιορτή όπου η δική μας δράση/σχέση να κοινωνείται ακόμα πιο έμπρακτα και χειροπιαστά. 

Η εκδήλωση θα γίνει σε ανοικτό δημόσιο υπαίθριο χώρο (π.χ. Πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους, Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα ή άλλο αντίστοιχο) που θα αποφασιστεί αργότερα όπως και η ακριβής ημερομηνία.

Θα περιλαμβάνει:
- τα δρώμενα που θα δημιουργηθούν από τις συνεργασίες που προαναφέρθησαν
- παιδικά εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας
- εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες
- υπαίθρια (κουκλο;)παιχνίδια που θα στηθούν στο χώρο και θα μπορούν οι επισκέπτες μας να παίξουν μ'αυτά.
- ανοικτή συλλογική κουζίνα για όλους 
- ζωντανά μουσικά σχήματα, (προϋπάρχοντα ή αυτοσχέδια), είτε σαν μέρος κουκλο-δρώμενων είτε όχι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στην πορεία της ετοιμασίας, όλες οι ζυμώσεις, οι συνατήσεις και οι προτάσεις να ανακοινώνονται και να συζητούνται στο forum του συλλόγου ώστε να ενημερώνονται όλοι για τις δυνατότητες συμμετοχής και την εξέλιξή τους.

Η επόμενη συνέλευση για την Παγκόσμια, ορίστηκε για την 19η Ιανουαρίου, 7μμ, στο εργαστήριο Αρήτης 1, Καισαριανή. Στο μεταξύ, όσες ομάδες σχηματιστούν, πρέπει να έχουν κάνει όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται την πρόθεση-πρότασή τους ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σχετικά με τον ακριβή χώρο, διάρκεια, τη ροή του προγράμματος κλπ 

* προτάθηκε να μην αποκλειστούν θίασοι που θα ήθελαν να παρουσιάσουν κάποια δική τους δουλειά, αλλά μόνο αν αναλάβουν πλήρως την τεχνική υποστήριξή της, παίξουν υπαίθρια (σαν στο δρόμο) εν είδει δρώμενου και συμμετάσχουν στη συνολική διαδικασία παραγωγής της γιορτής και σε άλλα επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου