ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ UNIMA
UNIMA–ΕΛΛΑΣ 
Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου
Παλαμηδίου 41,   10441 Αθήνα τηλ. 2118009240, 6977150305

Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ FORUM για το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 λειτουργεί κανονικά η Κουκλοθεατρική Δανειστική Βιβλιοθήκη της UNIMA-ΕΛΛΑΣ (Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου, www.unimahellas.org).
Στεγάζεται στο φουαγιέ του  Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (www.mcf.gr, Πειραιώς 206, Ταύρος) το οποίο φιλοξενεί ευγενικά τόσο τη γραμματεία μας, όσο και παραστάσεις κουκλοθεάτρου κάθε Κυριακή.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή στο κοινό κάθε Τρίτη 11πμ-1μμ και κάθε Πέμπτη 5μμ-8μμ. Περιλαμβάνει αναγνωστήριο και ηλεκτρονικά μέσα αναζήτησης, αλλά και παρακολούθησης βίντεο. Επίσης είναι δυνατή η εγγραφή μέλους στη βιβλιοθήκη και ο δανεισμός υλικού.

Απευθύνεται σε κουκλοπαίκτες, ηθοποιούς, φοιτητές θεατρικών σπουδών, ερευνητές και οποιονδήποτε θέλει να μελετήσει την ιστορία, θεωρία και πρακτική του θεάτρου κούκλας και των συναφών παραστατικών τεχνών.

Το όλο εγχείρημα υλοποιήθηκε και προσφέρει τις υπηρεσίες του με εθελοντική εργασία κουκλοπαικτών μελών της Ένωσής μας και είναι εξαιρετικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη της τέχνης μας στην Ελλάδα καθώς -ενώ το ενδιαφέρον είναι εκθετικά αυξανόμενο- η βιβλιογραφία παραμένει ελλειπής.

Επίσης:
Αναρτήθηκε και λειτουργεί το νέο διαδικτυακό μας forum για το κουκλοθέατρο και τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα στην διεύθυνση http://forum.unimahellas.org
Αποτελεί χώρο ζωντανής ενημέρωσης, συζήτησης κα ανταλλαγής μέσω πολλών και ευέλικτων δυνατοτήτων (προσαρμογή σε προσωπικά ενδιαφέροντα, παρακολούθηση συγκεκριμένων θεματικών συζητήσεων κα) Περιλαμβάνει διακριτές ενότητες στις οποίες ταξινομούνται τα μηνύματα και οι συζητήσεις των μελών.  Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου